NIKOLA TOMIĆ

Detalji napada na rukometaša u Zvorniku: Nožem ga ubola u vrat

Iz kluba se nadaju da će nadležne institucije najstrožije kazniti ovakav vid nasilničkog ponašanja

Nikola Tomić. RK Drina Zvornik

S. S.

18.4.2023

Hladnim oružjem napadnut je naš rukometaš Nikola Tomić koji je tom prilikom zadobio povrede u predjelu vrata u vidu ozbiljne posjekotine, naveli su iz Rukometnog kluba "Drina" Zvornik.

- Na našu sreću, ako se to srećom može nazvati, Nikola je nakon hladnokrvnog napada ubrzo zbrinut u JZU Bolnica Zvornik - dodaju iz njegovog kluba.

Nadaju se da će nadležne institucije najstrožije kazniti ovakav vid nasilničkog ponašanja.

- Bio je ovo napad na jednog mladog i perspektivnog sportistu, željnog igre i dokazivanja, a na njegovom mjestu mogao je biti bilo kod od nas. Najiskrenije se nadamo da se ovakvo nešto više nikada neće ponoviti. Našem Nikoli želimo brz oporavak i da se što prije vidimo na parketu", navodi se u saopćenju njegovog kluba.

Inače, pripadnici Policijske stanice Zvornik su u nedjelju oko 2:50 sati uhapsili I. L. iz Zvornika, osumnjičenu za pokušaj ubistva.

Policijskoj stanici Zvornik je toga dana prijavljen napad nožem na N.T. ispred benzinske pumpe u Zvorniku. N.T. je upućen u bolnicu u Zvorniku, gdje mu je dežurni ljekar konstatovao lake tjelesne povrede. Operativnim radom na terenu, kako je saopšteno, policajci su ustanovili da mu je povrede nanijela I.L. iz Zvornika. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, na čiji prijedlog je osumnjičenoj određen pritvor u trajanju od mjesec dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.