SVE SE DESILO 2. APRILA

MUP KS rasvijetlio slučaj smrti žene: Svjedoci tvrdili da pala tokom trčanja

Operativni radom na terenu, policijski službenici su došli do saznanja da se s izvršenjem ovog djela može dovesti u vezu E.K. (1979.) iz Sarajeva

MUP KS rasvijetlio slučaj. Printscreen

H. J. I.

18.4.2023

Uprava policije MUP-a KS obaviještena je od ljekara sa Klinike za neurohirurgiju KCUS-a da je 14. aprila 2023. godine preminula pacijentica M.B. (1966.), tretirana u proteklom periodu na ovoj Klinici, a za čije povrede su izrazili sumnju da su nastale nasilnim putem. 

Kako navode iz MUP-a, 57-godišnjakinja je na Neurohirurgiju primljena 2. aprila ove godine, uz informaciju da je nastradala nesretnim slučajem – pri padu nakon trčanja niz ulicu Ruđera Boškovića na području općine Novo Sarajevo.

Ispitali svjedoke

- Po zaprimanju informacija sa KCUS, tokom jučerašnjeg dana su saslušani svjedoci H.O. i A.O., muškarci koji su pozvali Hitnu pomoć nakon povređivanja M.B., a koji su prvobitno izjavili da je riječ o nesretnom događaju. Iste osobe, policijskim službenicima Odjeljenja za krvne i seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije, priznale su da je žena nastradala na način da ju je na kolovoz oborilo putničko motorno vozilo - navode iz MUP-a.

Operativni radom na terenu, policijski službenici su došli do saznanja da se s izvršenjem ovog djela može dovesti u vezu E.K. (1979.) iz Sarajeva, koji je pronađen i doveden u službene prostorije, dok su policijski službenici PU Novo Sarajevo osigurali vozilo za koje postoji osnov sumnje da je sredstvo izvršenja ovog krivičnog djela.

Obaviješten dežurni tužilac

- Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage su preuzeli operativni materijal i osumnjičenog u daljnju obradu zbog krivičnog djela Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa /čl. 366. st. 2 KZ FBiH/ - navodi se u saopćenju MUP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.