IŠAO U SUPERMARKET

Građevinski radnik iz BiH nestao u Njemačkoj: Policija moli za pomoć

Ipak, tamo nije stigao i gubi mu se svaki trag

Otišao s gradilišta u 10:30 sati. Printscreen

A. O.

2.5.2023

Njemačka policija traga za nestalim građevinskim radnikom iz Bosne i Hercegovine.

Otkako je u subotu, 29. aprila, s gradilišta u Penzbergu krenuo prema svom smještaju u Kochel am Seeu, 41-godišnjem Saši Gunjeviću gubi se trag, prenosi fenixmagazin.de.

Kako je izvijestila Policijska inspekcija Murnau, Gunjević je oko 10:30 sati napustio gradilište, a prema izjavama njegovih kolega, 41-godišnjak je rekao da želi nešto kupiti u supermarketu i potom se odvezao do svog smještaja.

Ipak, tamo nije stigao i gubi mu se svaki trag.

Njegovo službeno vozilo je locirano – bilo je parkirano izvan ceste u šumi u Grafenaušau (općina Šveigen, okrug Germiš-Partenkirhen. Prema navodima policije, auto je bilo zaključano. Međutim, nestalu osobu tamo nisu mogli pronaći. Policija nije pronašla dokaze o njegovom mogućem boravištu. Osim toga, službenici su pretraživali i istraživali na području njegove prijavljene adrese, gradilišta i u inozemstvu – za sada bez rezultata.

Policija sada moli građane za informacije. Saša Gunjević je visok oko 1,80 metara i težak oko 100 kilograma. Ima crnu kosu i nosi bradicu. Možda nosi plavo-zelenu radnu odjeću. Mole se svi koji mogu dati informaciju gdje se on nalazi da nazovu policijsku stanicu u Murnau na telefon 08 84 1 61 76 0 ili da kontaktiraju drugu policijsku stanicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.