BANJA LUKA

Pedofil pušten na slobodu: Ne smije se približavati žrtvi na udaljenosti manjoj od 300 metara

Muškarac osumnjičen za obljubu s djetetom mlađim od 15 godina

Zabranjeno mu i približavanje njenoj školi. Printscreen

4.5.2023

Postupajući sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci donio je rješenje kojim se prema M. M., osumnjičenom za krivično djelo obljuba s djetetom mlađim od 15 godina u stjecaju s krivičnim djelom spolno uznemiravanje, određuju zabrana posjećivanja određenih mjesta i područja i zabrana sastajanja s određenim osobama.

Više mjera

Osumnjičeni je prijavljen da je djelo počinio u maju 2021. godine na području općine Skender-Vakuf. Okružno javno tužilaštvo u Banjoj Luci nije tražilo produženje pritvora, već je predložilo mjere zabrane.

Prema rješenju Suda, osumnjičenom M. M. je zabranjeno posjećivanje mjesta u kojem boravi oštećena na udaljenosti manjoj od 300 metara, uključujući mjesto stanovanja i srednju školu koju pohađa.

Također mu je zabranjeno komuniciranje s oštećenom, kojoj se ne smije približiti na udaljenosti manjoj od 300 metara.

Stalna kontrola

- Mjere zabrane primjenjivat će se sve dok za to postoji potreba, a najduže može trajati do pravomoćnosti presude i upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, ukoliko bude optužen i takva kazna bude izrečena, Sud će svaka dva mjeseca ispitivati da li je mjera još potrebna - saopćeno je iz Okružnog suda Banja Luka.

Osumnjičeni je upozoren da mu se u slučaju kršenja mjera zabrane mogu izreći i dodatne mjere ili odrediti pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.