POVREDA PRAVA

Tužilaštvo KS: Potvrđena optužnica protiv Ibrahima Hadžibajrića, načelnika Općine Stari Grad

Tereti se da je od marta 2020. do marta 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad

Hadžibajrić: Povreda prava. Facebook

A. O.

9.5.2023

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Ibrahima Hadžibajrića zbog krivičnog djela povreda prava iz radnog odnosa, saopćeno je iz Tužilaštva KS.

Tereti se da je od marta 2020. do marta 2021. godine nezakonito otpustio šest državnih službenika i namještenika u Općini Stari Grad. Za glavni pretres postupajući tužilac predložio je sudu saslušanje 26 svjedoka, vještaka medicinkse struke i izvođenje više od 200 materijalnih dokaza.



Podsjetimo, policija pretresa Općinu Stari Grad prema naredbi Suda BiH i Kantonalnog suda u Sarajevu i u saradnji s EUROPOL-om, a pod nadzorom postupajućih tužilaca Sarajevskog i Državnog tužilaštva, pripadnici Uprave policije MUP-a KS vrše pretrese na više lokacija na području KS.

Akcija “Start” se odnosi na više od 10 fizičkih i pravnih osoba, koje se sumnjiče za organizirani kriminal i zloupotrebe u višemilionskim iznosima, a aktivnosti se provode na više od 20 lokacija.

Nakon okončanja aktivnosti na terenu, postupajući tužioci donijet će odluku o daljim aktivnostima, prema svim osumnjičenima u predmetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.