AKCIJA U CRNOJ GORI

Mogao naoružati vod vojske: U spektakularnoj akciji policije uhapšen dječak (14)

Maloljetnik i 18-godišnjak iznosili iz kuće automatsku pušku i vježbali gađanje

Oduzeto oružje u Plavu. MUP Crne Gore

B. C.

9.5.2023

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ – Odjeljenja bezbjednosti Plav su, postupajući na osnovu saznanja da dva lica, od kojih je jedno maloljetno, iz kuće iznose automatsku pušku, kako bi vježbali gađanje, izvršili pretrese na jednoj lokaciji i oduzeli tri komada vatrenog oružja i veću količinu municije, saopćeno je iz MUP-a Crne Gore.

Plavska policija je jučer, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres kuće i drugih prostorija koje koristi maloljetnik star 14 godina. Tom prilikom policija je pronašla i oduzela automatsku pušku marke CZ, s okvirom u kojem se nalazilo 14 komada municije, RAP s tri okvira za oduzetu automatsku pušku, pušku marke „CZ“ M48 u ilegalnom posjedu, pušku marke „Mauzer“ s važečim oružnim listom, 1.029 komada municije kalibra 7,62 mm, vazdušnu pušku i jedan lovački nož.

Kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da su maloljetnik i A.M. (18) iz kuće iznosili automatsku pušku i odlazili na obližnju planinu, kako bi vježbali gađanje iz navedenog oružja.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Plavu, koji je naložio da se maloljetnik i A.M. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Oni će uz krivičnu prijavu danas biti privedeni nadležnom tužiocu na dalje postupanje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.