SNEŽANA KNEŽEVIĆ

Direktorica beogradske škole u kojoj je počinjen masakr: Nisam imala vremena da se bavim neistinama

Mi se nalazimo u situaciji u kojoj niko do sada nije bio, rekla je

Škola nakon masakra. A.M. / ATA Images / PIXSELL

S. S. / Telegraf.rs

9.5.2023

Prvi put za Telegraf.rs oglasila se Snežana Knežević, direktorica OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj je došlo do masovne pucnjave, kada je učenik sedmog razreda K.K. (13) ubio osmero učenika i čuvara, a ranio još šest svojih drugara i nastavnicu historije.

- Ja znam da je obaveza svakoga ko se nalazi na čelu neke javne institucije da komunicira s medijima i pogotovo sada da se obrati, ali mi se nalazimo u situaciji u kojoj niko do sada nije bio - rekla je Knežević.

Direktorica OŠ "Vladislav Ribnikar" objasnila je za Telegraf.rs da se, kao i do sada, vodila moralom i da je željela da se svi procesi u ovoj posebnoj situaciji završe dostojanstveno. Željela je, kaže, da, prije svega, isprati svu nastradalu dječicu na vječni počinak, kao i čuvara te škole, i da proprati stanje ostalih učenika i nastavnice koji su ranjeni u ovom masakru.

- Nakon ovakvih događaja, nisam imala vremena da se bavim neistinama koje su se pojavile u medijima - ističe Snežana i dodaje da se najviše bavila procesom u kojem svi u školi pokušavaju, da u što boljem pogledu za djecu, dođu do rješenja.

Snežana Knežević još jednom je molila za strpljenje i kazala da će na sva pitanja blagovremeno dati odgovor.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.