NAKON ROČIŠTA

Advokat Senaida Memića: Nema osnova da se određuje pritvor

Tužilaštvo tereti gospodina Senaida za tri krivična djela koja su po njihovim navodima počela od 2013., 2015. i 2017. godine, rekao je Hadžić

Hadžić (desno): Tri krivična djela. Avaz

12.5.2023

Advokat osumnjičenog Senaida Memić, Amir Hadžić je nakon danas održanog ročišta u Kantonalnom sudu u Sarajevu izjavio da očekuje odluku Suda, koji ima 24 sata da donese odluku povodom prijedloga tužilaštva za određivanjem pritvora.

- Tužilaštvo tereti gospodina Senaida za tri krivična djela koja su po njihovim navodima počela od 2013., 2015. i 2017. godine. Ja smatram da nije učinjeno krivično djelo, da je sve urađeno u skladu sa slovom zakona, što smo kolega Petrović i ja obrazložili u Sudu i prošao je toliki vremenski period da nema osnova da se određuje pritvor u ovom momentu za nešto što je urađeno prije deset godina – rekao je Hadžić.


Hadžić je potvrdio da je Memić izjavio da će podnijeti ostavku na mjestu ambasadora Bosne i Hercegovine u Maleziji. 

- Ja vjerujem da će se to uraditi – kazao je Hadžić. 

Podsjetimo, u Kantonalnom sudu u Sarajevu održalo se ročište Senaidu Memiću, bivšem načelniku Općine Ilidža i ambasadoru BiH u Maleziji, inače SDA-ovom kadru. Sutkinja je Sanela Rondić.

Memić se žalio advokatima da je suprugu ostavio u Maleziji, dok je njegov sin došao na ročište i pokušao stupiti u kontakt s ocem. Međutim, policajac ga je spriječio kazavši da to ne smije raditi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.