SAOPĆENJE OPĆINE

Sutra Dan žalosti i dženaza Hadžićanima nastradalim u stravičnoj nesreći

Dženaza-namaz Selveru Ejuboviću bit će obavljena sutra poslije ikindije namaza, a učeniku Amoru Kuldiji u 14 sati ispred džamije Resnik

Nastradali Ejubović i Kuldija. Facebook

B. C.

16.5.2023

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović proglasio je srijedu, 17. maj 2023. godine, Danom žalosti na području općine Hadžići, zbog pogibije direktora Srednjoškolskog centra Hadžići Selvera Ejubovića i učenika ove škole Amora Kuldije. Nesreća se dogodila na magistralnom putu M-17, u mjestu Brezovo Polje kod Žepča. U nesreći je i teško povrijeđen profesor Admir Bašić.

Na Dan žalosti bit će spuštene zastave na pola koplja na zgradi Općine Hadžići, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina.

Važio je za iskusnog prosvjetnog radnika

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima.

Dženaza-namaz Selveru Ejuboviću bit će obavljena sutra (17. maja) poslije ikindije namaza ispred džamije u Kahrimanima – Pazarić, a ukop će biti na mezarju u Gornjem Zoviku.

Dženaza-namaz Amoru Kuldiji bit će obavljena sutra (17. maja) u 14:00 sati ispred džamije Resnik, a ukop će biti na mezarju Sejdanovići.

Selver Ejubović rođen je 1960. godine, završio je Mašinski fakultet Univerziteta u Sarajevu. Bio je dugogodišnji uposlenik sarajevskog Energoinvesta, te TRZ Hadžići, a od 2016. godine obnašao je funkciju direktora Srednjoškolog centra Hadžići. Iza njega je ostala supruga i dvoje djece. Među kolegama i učenicima važio je za iskusnog prosvjetnog radnika i velikog prijatelja.

Uskoro je trebao maturirati

Amor Kuldija rođen je 2003. godine, bio je učenik Srednjoškolskog centra Hadžići i upravo je završavao svoje srednjoškolsko obrazovanje. Uskoro je trebao maturirati. Imao je svoje planove koje, nažalost, nije dočekao realizovati.

Svi uposlenici i učenici škole, te građani Hadžića duboko su potreseni viješću o iznenadnoj pogibiji naša dva sugrađanina te se sa žaljenjem i tugom opraštaju od njih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.