MUP KANTONA SARAJEVO

Akcija Odjela za droge: Četvorica uhapšena, oduzeta marihuana, spid, hašiš i ekstazi

Trojica puštena na slobodu nakon kriminalističke obrade

Akcija Odjela za droge. Avaz

B. C.

18.5.2023

Pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga, Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo jučer su uhapsili M.T. (31), A. R. (32), i V. K. (39), svi nastanjeni u Sarajevu, zbog sumnje da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Obavljen pretres stana

Prilikom pretresa kod osumnjičenih je pronađena određena količina opojnih droga spid i marihuana. Nakon završene kriminalističke obrade oni su otpušteni  iz službenih prostorija. 

Također, u popodnevnim satima u ulici Luja Pastera, općina Novi Grad, pripadnici navedenog odjeljenja izvršili su pretres A. O. (32), rođen  u Loznici, nastanjen u Sarajevu i kod njega je pronađen i oduzet mobilni telefon,  kao i određena suma novca. 

Na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres stana i pratećih prostorija koje 32-godišnjak koristi na području općine Novi Grad Sarajevo. 

Nastavlja se kriminalistička obrada 

- Tom prilikom je pronađeno i oduzeto: 50 grama suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu maruhuanu, 200 grama materije koja asocira na opojnu drogu speed, 15 grama materije koja asocira na opojnu drogu hašiš, 15 tableta koje asociraju na opojnu drogu ecstasy, digitalna vaga i drvena drobilica- saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.  

Zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, osumnjičeni je uhapšen i predat u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo. Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nastavlja se kriminalistička obrada nad 32- godišnjakom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.