AKCIJA "MOTOCIKL"

Zaplijenjeni kokain vrijedan 60.000 KM, veća količina novca i automobil

Policija iz Doboja uhapsila dvojicu muškaraca

Oduzeto 5.600 eura i 7.900 KM. MUP RS

B. C.

18.5.2023

Pripadnici  Policijske uprave Doboj zajedno sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova RS, jučer su  realizirali operativnu akciju kodnog naziva „Motocikl“ prilikom čega su uhapsili O.J. iz Modriče i P.D. iz Bosanskog Šamca, saopćeno je iz MUP-a RS. 

Istog dana na osnovu naredbe Osnovnog suda Modriča izvršili su pretres O.J., kuće i automobila koje koristi prilikom čega je realizacijom ove akcije pronađeno i privremeno oduzeto 379,3 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain (tržišne vrijednosti oko 60.000KM), mobilni telefon „Iphone”, digitalne vage, novac u raznim apoenima u ukupnom iznosu od 5.600 eura i 7.900 KM i automobil Golf 6.

Istog dana na osnovu naredbe Okružnog suda Doboj izvršen je pretres  P.D. kod koga je pronađen i oduzet mobilni telefon „Iphone”.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se isjasnio da navedeno ima obilježje krivičnog djela neovlaštena prozvodnja i promet opojnih droga, te će uhapšeni danas biti predati Okružnom javnom tužilaštvu Doboj radi određivanja mjere pritvora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.