"AVAZ" SAZNAJE

Otkrio ih Sky: Viktoru Krišti određen pritvor, Mehmedu Bojiću mjere zabrane kretanja

Tužilaštvo je tražilo da im se odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva i utjecaja na svjedoke

Uhapšeni u akciji SIPA-e. Avaz

20.5.2023

Sud BiH usvojio je djelimično prijedlog Tužilaštva BiH te je osumjičenom Viktoru Krišti iz Busovače koji je uhapšen u akciji SIPA-e kodnog imena “Kamen” odredio jednomjesečni pritvor.

Bojiću kućni pritvor

Drugoosumnjičenom Mehmedu Bojiću iz Sanskog Mosta, određene su mjere zabrane, odnosdno kućni pritvor, portvrdila je za portal “Avaza” njegova braniteljica, advokatica Denisa Gačanin.

Krišto i Bojić sumnjiče se za organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima "neovlašten promet opojnim drogama", "neovlašten promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene" i "pranje novca".

Tužilaštvo je tražilo da im se odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti od utjecaja na svjedoke i saizvršitelje, kao i opasnosti da bi mogli uništiti dokaze.

Operativna akcija „Kamen“ realizovana je prema nalogu Suda Bosne i Hercegovie, pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine u saradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog kantona, Unsko-sanskog kantona, Srednjobosanskog kantona kao i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Isporuke opojnih droga i oružja

Isporuke opojnih droga i vatrenog oružja vršene su, kako iz Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju, tako i iz Evropske unije u Bosnu i Hercegovinu, čija vrijednost se izražava u višemilionskim iznosima.

Također, pribavljene su i komunikacije preko Sky aplikacije te provedene i druge istražne mjere i radnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.