KANTONALNI SUD TUZLA

Beriz Kabilović prvostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora

On je optužen za organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima "dogovor za učinjenje krivičnih djela"...

Beriz Kabilović. Avaz

A. O.

25.5.2023

Kantonalni sud Tuzla danas je objavio osuđujuću prvostepenu presudu i izrekao Berizu Kabiloviću iz Tuzle jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 20 godina. Također, Sud je donio osuđujuću prvostepenu presudu i za Armina Halilovića i izrekao mu jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina.

Podsjećamo, optužnicom Kantonalnog tužilaštva TK se Beriz Kabilović i Armin Halilović, i još četiri osobe koje su ranije pravosnažno osuđene, terete za organizovani kriminal počinjen u vezi s većim brojem drugih krivičnih djela u grupi koju je vodio Kabilović.

Kabilović je optužen za organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelima "dogovor za učinjenje krivičnih djela", "pripremanje krivičnog djela i podstrekavanje na ubistva", "ugrožavanje sigurnosti", "nasilničko ponašanje, u sticaju s produženim krivičnim djelom iznuda".

Za organizovani kriminal u vezi s drugim djelima su ranije pravosnažno osuđeni članovi grupe Elvis Hamzić, kojem je izrečena kazna zatvora u trajanju od osam godina, a na različite kazne zatvora osuđeni su i Selver Salimović, Alen Jahić i Amir Lisičić.

Također, u razdvojenim postupcima za određene pojedinačne radnje i krivična djela je u proteklom periodu osuđeno još nekoliko osoba koji su bili bliski ovoj organizovanoj kriminalnoj grupi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.