AKCIJA MUP-A ZDK

U pretresu na području Zenice pronađena opojna droga "speed" i "marihuana"

Pretresom stambenih i pomoćnih prostorija koje on koristi, pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela

26. maja u 11:05 sati u ulici Avde Smajlovića u Zenici, lišen je slobode D.E. (1980.). Fena

FENA

26.5.2023

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, kontinuirano provode aktivnosti na suzbijanju i prevenciji neovlaštenog posjedovanja, proizvodnje i stavljanja u promet droga, kao i otkrivanju i procesuiranju osoba koje se dovode u vezu sa zloupotrebom droga.

U tom kontekstu, 26. maja u 11:05 sati u ulici Avde Smajlovića u Zenici, lišen je slobode D.E. (1980.) iz Zenice zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, na način da je u stanu, na navedenoj adresi nezakonito držao materije koje asociraju na opojnu drogu, radi daljnje prodaje krajnjim konzumentima.

Pretresom stambenih i pomoćnih prostorija koje on koristi, pronađeni su predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela. Radi se o dvadeset pakovanja biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu "marihuana", bruto težine 320 grama; tri pakovanja praškaste materije koja asocira na opojnu drogu "speed", bruto težine 80 grama i digitalnoj vagi za precizno mjerenje.

- Nakon kompletiranja predmeta protiv osumnjičene osobe, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH - saopćio je Odsjek za odnose s javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.