U CENTRU GRADA

Danas u Sarajevu okupljanje građana nakon ubistva mlade doktorice Spahić

Podsjetimo, u nesreći su povrijeđene S.A. (1997.) i S.E. (2002.). Spahić je preminula na licu mjesta

Položeno cvijeće na mjestu treagedije. Avaz

A. O.

28.5.2023

Okupljanje građana u centralnoj ulici Maršala Tita u Sarajevu zakazano je za danas s početkom u 18 sati, a povodom saobraćajne nesreće koja se dogodila preksinoć u kojoj je nastradala mlada doktorica Azra Spahić.

Nakon nesreće u kojoj su poginule mlade studentice 2016. godine Selma Agić i Edita formirana je Facebook grupa "Vi ovo dozvoljavate - Za Editu i Selmu", a objava o današnjem okupljanju je objavljena na ovoj grupi.


- I danas ponavljamo ono što smo tada poručivale - ulice Sarajeva nisu sigurne, postojeći zakonski propisi nisu adekvatni, institucije moraju preuzeti odgovornost i ponuditi rješenja. Poslije nepovratno otetih života, za sve ovo je već kasno, ali to ne znači da ćemo prihvatiti trenutnu situaciju - istaknuto je.


Podsjetimo, u nesreći su povrijeđene S.A. (1997.) i S.E. (2002.). Spahić je preminula na licu mjesta.

Nesreća se dogodila u 23:30 sati, a kako je prvi "Avaz" saznao, vozač je Armin Berberović koji je upravljao vozilom marke Mercedes.


Iz MUP-a KS je utvrđeno da je ovaj mladić imao alkohol u krvi, da nije imao položen vozački ispit i da je vozio brže od ograničenja,

Kako je prvi saznao portal „Avaza“, Berberoviću su više puta izdavani prekršajni nalozi zbog kršenja saobraćajnih propisa.

Sve detalje o ovoj teškoj nesreći čitajte ovdje!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.