PRETRESI NA TRI LOKACIJE

Banjalučani uhapšeni u akciji "Polo": Zaplijenjeni droga i 60.000 KM

Akcija se provodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a prema naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci

Zaplijenjena droga i 60.000 KM. Printscreen

H. J. I.

31.5.2023

Banjalučani M.Đ., J.T. i B.T. uhapšeni su u okviru akcije "Polo" u kojoj je oduzeto 1,2 kilograma marihuane, približno 550 grama hašiša, 45 grama kokaina i blizu 60.000 KM. 

Također su pronađeni laboratorija za proizvodnju marihuane te, gasni pištolj, tri digitalne vage, više mobilnih telefona, mrvilica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Pretresi na tri lokacije

- M.Đ. i J.T. lišeni su slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, a B.T. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti - navode iz PU Banja Luka.

Kako navode, u toku ovih aktivnosti izvršeni su pretresi na tri lokacije na području Grada Banja Luka, koje koriste osumnjičena lica.

Pronađeno 60.000 KM

- Tom prilikom pronađeno i oduzeto ukupno 1.230 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, približno 550 grama smeđe smolaste materije koja svojim izgledom asocira na hašiš, 45 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na kokain. Pronađen je novac u iznosu gotovo 60.000 KM, kompletna oprema za kućnu laboratoriju za proizvodnju marihuane, gasni pištolj, tri digitalne vage, više mobilnih telefona, mrvilica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela - navode iz PU Banja Luka.

Akcija se provodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a prema naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Napominju da su i dalje u toku određene aktivnosti u okviru ove akcije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.