"KOFER" I "KALIBAR"

Dvije akcije MUP-a RS: Tri osobe uhapšene, oduzeta droga i oružje

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci

Oduzeti droga i oružje. MUP RS

H. J. I.

2.6.2023

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS proveli su dvije operativne akcije u kojoj su zaplijenili veću količinu droge i oružja.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u okviru operativne akcije kodnog naziva "Kofer" uhapsili su dvije osobe L.T. i L.B. oba iz Banje Luke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga".

Oduzeta droga, digitalne vage, telefoni...

Izvršen je pretres na jednoj lokaciji na području Banje Luke, a u toku aktivnosti ukupno je pronađeno i oduzeto oko 1.139 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije digitalne vage, više mobilnih telefona, dvije mrvilice, dvije mačete, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjoj Luci, a određene aktivnosti u okviru ove akcije su i dalje u toku.

Policijski službenici Policijske stanice Laktaši, preduzimajući mjere i radnje na sprovođenju operativne akcije "Kalibar", jučer su uhapsili R.Đ. iz Laktaša, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija" i prekršaj iz člana 11. stav 1. Zakona o oružju i municiji.

Neregistrovano vatreno oružje

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da lice R.Đ. posjeduje neregistrovano vatreno oružje, čije držanje odnosno posjedovanje zakonom građanima nije dozvoljeno.

Lice R.Đ. je policijskim službenicima dobrovoljno predalo automatsku pušku marke "CZ" sa pripadajućim okvirom, tri pištolja sa pripadajućim okvirima i 23 komada municije za pištolj.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv lica R.Đ. slijedi podnošenje Izvještaja o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka i izvještaja o počinjenom prekršaju nadležnom sudu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.