PORAŽAVAJUĆI PODACI

I nakon stravične nesreće na Marindvoru: Osam pijanih vozača isključeno iz saobraćaja

Policija uručila 760 prekršajnih naloga

Prošlog petka dogodila se stravična saobraćajna nesreća. Avaz

B. C.

3.6.2023

I nakon sedam dana od stravične nesreće na Marindvoru u kojoj je smrtno stradala Azra Spahić, jučer su pojedini nesavjesni vozači u Sarajevu i dalje upravljali atomobilom u alkoholiziranom stanju dovodeći u opasnost sebe i ostale učesnike u saobraćaju.

Pokretanje prekršajnih postupaka

Tako su prilikom redovne kontrole koja se odvijala jučer, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo iz saobraćaja isključili 8 vozača zbog upravljanja automobilom u alkoholiziranom stanju.

Kako je saopćeno iz MUP-a Kantona Sarajevo, njihovi službenici su preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, tokom jučerašnjeg dana podnijeli 12 zahtjeva za pokretanje prekršajnih postupaka, te uručili 760 prekršajnih naloga. Za lakše prekršaje upozorili su 47 vozača.

Imali zabranu upravljanja vozilom

Iz saobraćaja su isključene 3 osobe zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, te 4 vozača koji su bili za volanom iako su imali zabranu upravljanja vozilom.

Također su isključena iz saobraćaja 3 vozila zbog isteka važenja saobraćajne dozvole, 2 su isključena jer nisu registrirana, a 3 vozila nisu bila tehnički ispravna. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.