UPUCAO HALILAGIĆA

Određen jednomjesečni pritvor Izetu Grahoviću koji je "osvetio" brata!

Jučer je za "Avaz" iz Tužilaštva USK rečeno da su dvije osobe bile na kriminalističkom ispitivanju

Asmir Halilagić i Izet Grahović. Facebook

7.6.2023

Izetu Grahoviću, koji je osumničen da je ubio Asmira Halilagića 4. juna ove godine u Velikoj Kladuši, određen je jednomjesečni pritvor, potvrđeno je za portal "Avaza".

- Nakon održanog ročišta radi izjašnjenja o prijedlogu za određivanje mjere pritvora, rješenjem Kantonalnog suda u Bihaću od 06.06.2023. godine određen je jednomjesečni pritvor osumnjičenom Grahović Izetu iz Velike Kladuše iz razloga propisanih članom 146. stav 1. tačka d) ZKP F BIH, dok je u odnosu na osumnjičenog Grahović Jasmina prijedlog odbijen. Na navedeno rješenje Kantonalno tužilaštvo ima pravo žalbe u roku od 24 sata od prijema istog – odgovor je na upit "Avaza" iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Podsjetimo, Asmir Halilagić koji je bio u pritvoru zbog ubistva brata Izeta Grahovića – Hasana, tokom vikenda je izašao na dopust zbog dobrog ponašanja. Ubijen je u pucnjavi.

Asmir Halilagić je ubio Hasana Grahovića 7. januara 2021. godine, a Izet je, najvjerovatnije, čekao priliku da osveti brata. 

Jučer je za „Avaz“ iz Tužilaštva USK rečeno da su dvije osobe bile na kriminalističkom ispitivanju, Izet Grahović i Jasmin Grahović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.