"AVAZ" NA LICU MJESTA

Foto + video / Hadžibajrić s lisicama na rukama doveden u Kantonalni sud

Hadžibajriću se stavlja na teret i nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi s područja Starog Grada

Ibrahim Hadžibajrić. E. Abaz

Piše: Eldar Abaz

8.6.2023

U Kantonalnom sudu počinje ročište bivšem načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću, a Tužilaštvo KS uputilo je Kantonalnom sudu u Sarajevu prijedlog da za još dva mjeseca produži pritvor načelniku Općine Stari Grad Ibrahimu Hadžibajriću i sekretarici Općine Almi Destanović, koji su nedavno uhapšeni u akciji “Start” u Sarajevu.

Hadžibajrić je uhapšen u akciji "Start". 

Prema informacijama „Avaza“, Tužilaštvo KS sumnjiči Hadžibajrića da je falsificirao potpise za podršku na izborima prije nekoliko godina, a koje je zatim predao CIK-u. Sumnja se da je podrška za izbore lažirana i da je nisu potpisali svi uposlenici Općine Stari Grad.

Tada je Hadžibajrić bio čelnik NBL stranke.

Osim toga, Tužilaštvo ga dodatno sumnjiči da je na računu imao određenu sumu novcu, nezvanično 150.000 KM, koju nije prijavio Uredu za borbu protiv korupcije, a morao je. Zbog ove malverzacije Ured ga je prije tri godine prijavio Tužilaštvu.

Podsjećamo, Hadžibajriću se stavlja na teret i nezakonito dodjeljivanje nekretnine jednoj osobi s područja Starog Grada, a od koje je primio mito u iznosu 150.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.