JEZIV SLUČAJ

Ovo je Fadila za čije ubistvo je osumnjičen njen unuk: Molio medije da mu pomognu pronaći nanu

Sumnja se da ju je zadavio i njeno tijelo zakopao

Fadila Čačić. Telegraf.rs

S. S. / Telegraf.rs

9.6.2023

Policija i tužilaštvo nakon godinu uspjeli su da riješe misteriju nestanka Fadile Čačić (75) i uhapse njenog unuka D. Č. (33) za teško ubistvo.

Sumnja se da ju je zadavio i njeno tijelo zakopao u selu Drenovac kod Šapca. Zatim, pozvao policiju i novinare da mu pomognu u traženju starice.

Prije skoro godinu redakciji Telegrafa javili su se sin i unuk "nestale" starice i zatražio da im pomognu u pronalaženju.

- Vrata kuće u kojoj je živjela su bila zaključana, lupali smo, niko nije otvarao pa su došli policajci i vatrogasci i ušli kroz prozor. Majka nije bila u kući - ispričao je sin Zoran.

Pronađeni njeni dokumenti

U kući su pronađeni njeni dokumenti, račun iz prodavnice u kojoj je prije podne kupila hranu i potvrda iz mjenjačnice, gdje je razmijenila devize. U dvorištu je bio i bicikl kojim je obično odlazila do grada, pa su zaključili da je kuću napustila pješke.

- Tražili smo je intenzivno prva dva dana po gradu, na obali Save i gdje sve nismo bili, a onda smo nestanak prijavili i policiji. Pokušali smo i sa objavom preko društvenih mreža nadajući se da će neko da je uoči - rekao je tada Zoran.

Baka je živjela sama u kući koja se nalazi u istom dvorištu u kojem je kuća u kojoj živi unuk D.Č. sa suprugom. Oni su je svakodnevno viđali i brinuli o njoj, a ona je kod njih često dolazila.

- Ništa nije slutilo da će otići od kuće. Bila je zaboravna i često nije mogla da se sjeti gdje je ostavila stvari. Nebrojeno puta smo mijenjali brave kada izgubi ključeve. Patila je od demencije i koliko smo mogli ubjeđivali smo je da redovno pije lekove - ispričao je tada D.K. sada osumnjičeni za ubistvo.

Prijavila ga supruga

Prije godinu zabrinuti sin i unuk zamolili su za pomoć. Međutim, policija je jučer uhapsila upravo unuka zbog teškog ubistva.

- Njegova supruga je prijavila da ju je pretukao, pa je zbog toga priveden i tako je otkriveno i da je ubio svoju babu koja je živjela u Ulici Bore Tirića u Šapcu - naveo je izvor Telegrafa.

Policija u Šapcu je saopćila da je D.Č. usmrtio staricu tako štu je stezao za vrat. On je policajce, poslije priznanja da je počinio zločin, odveo do mjesta gdje je zakopao tijelo.

- On je poslije zločina i nakon što je babu zakopao u mjestu Drenovac policiji prijavio nestanak. Sve vrijeme su policajci sumnjali da je on počinilac ubistva, ali nije bilo dokaza - otkrio je izvor Telegrafa.

D.Č., nezvanično, ima debeo policijski dosije. Hapšen je više puta zbog različitih krivičnih djela, a navodno je i u Grčkoj privođen.

U Višem javnom tužilaštvu u interesu istrage nisu saopćili detalje monstruoznog ubistva. Naime, osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i on još nije saslušan u Tužilaštvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.