ODMAH SUSPENDIRAN

Policajac iz Banja Luke uhapšen zbog spolne zloupotrebe djeteta

Priveden i muškarac iz Sarajeva zbog navođenja na prostituciju

Reagirala policija. Avaz

B. C. / Nezavisne novine

27.7.2023

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka uhapsili su E.V. iz Sarajeva i Banjalučanina Z.P., koji je inače policijski službenik, a zbog krivičnih djela protiv spolnog integriteta na štetu maloljetne osobe.

Izvršeni pretresi na više lokacija 

To su saopćili iz banjalučke policije, te dodali da su izvršeni pretresi stambenih i drugih prostorija na više lokacija u Banjoj Luci, koje koriste uhapšeni, te pronađeni i oduzeti predmeti koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku.

- Nakon završene kriminalističke obrade E.V. i Z.P su predati u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka. Protiv E.V. podnesen je izvještaj za navođenje djeteta na prostituciju, a protiv Z.P. za spolnu zloupotrebu djeteta starijeg od 15 godina. Imajući u vidu da je Z.P. policijski službenik, on će biti suspendovan iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i protiv njega će biti pokrenut unutrašnji postupak, naveli su iz banjalučke policije.

Dosljedni u otkrivanju svih kriminalnih radnji

Kako su dodali, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ostaje privrženo i dosljedno u otkrivanju svih kriminalnih radnji, pa i u svojim redovima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.