"AVAZ" SAZNAJE

Vlasniku hotela "Jablanica" Amiru Džafiću određeno 24-satno zadržavanje: Pretukao uposlenicu

Povrijeđena uposlenica danas bi trebala biti otpuštena iz bolnice i saslušana u Tužilaštvu

Amir Džafić. Facebook

3.8.2023

Amir Džafić, vlasnik hotela "Jablanica", koji je i utorak brutalno pretukao svoju uposlenicu, nije pušten na slobudu jer mu je određeno 24-satno zadržavanje, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Tužilaštva HNK - područna kancelarija Konjic.

Kako nam je pojašnjeno, danas bi povrijeđena djevojka trebala biti otpuštena iz bolnice i saslušana u Tužilaštvu.

Dalje mjere

Tokom dana bit će poznato koje dalje mjere će poduzeti postupajuća tužiteljica, odnosno hoće li eventualno biti predložen pritvor za Džafića.

Napad koji je uznemirio javnost u BiH, policiji u Jablanici je u utorak, nešto prije 21 sat, prijavila majka 28-godišnje uposlenice.

- 1. avgusta u 20.50 sati Policijskoj stanici Jablanica D. K. iz Jablanice prijavila je da je u hotelu "Jablanica" njenu kćerku E. K. (28) fizički napao i nanio joj vidne povrede A. Dž. (44). On je uhapšen i zadržan u prostorijama za zadržavanje - saopćeno je jučer iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Iz policije su rekli i da je dežurni ljekar iz SKB u Mostaru obavijestio Policijsku upravu Mostar da je E. K. zadobila teške tjelesne povrede.

Osude napada

Građani Jablanice, u šoku nakon događaja, na društvenim mrežama su osudili nasilničko i bahato ponašanje vlasnika hotela Amira Džafića. Kako se nezvanično saznaje, napadnuta djevojka je radila na recepciji, a vlasnik ju je pretukao u prostorijama hotela.  

Iz SKB Mostar za "Avaz" je potvrđeno da je djevojka kod njih hospitalizirana na Odjelu za maksilofacijalnu hirurgiju. Kako su naveli, riječ je o teškim tjelesnim povredama koje nisu opasne po život.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.