OTVORENA ISTRAGA

Tužilaštvo HNK za "Avaz" o slučaju u Jablanici: U toku vještačenje videosnimka s lica mjesta

Amir Džafić će ponovo biti saslušavan

Džafić će ponovo biti saslušavan. Avaz

8.8.2023

Amir Džafić, vlasnik hotela "Jablanica", koji je pretukao uposlenicu Enisu Klepo, brani se sa slobode, ali je istraga protiv njega intenzivirana. Djevojka je zbog teških povreda nanesenih udarcima po glavi, bila hospitalizirana u SKB Mostar.

Tužilaštvo uključeno u ovaj slučaj

Iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona za “Avaz” su potvrdili šta je do sada urađeno, te koje su mjere i radnje poduzete.

- Vezano za Vaš upit, a s obzirom da ste iskazivali interes za navedeni slučaj, obavještavamo Vas da je Tužilaštvo HNK odmah po saznanju uključeno u ovaj slučaj i da je od PU Konjic zaprimilo Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, sa prilozima, protiv A.Dž. (1979.), iz Jablanice, te temeljem tog Izvještaja donijelo Naredbu o provođenju istrage zbog krivičnog djela „Teška tjelesna povreda“ iz čl. 172. st. 1. KZ FBiH počinjenog na štetu oštećene E.K., iz Jablanice - navodi u odgovoru Ana Rajič, glasnogovornica Tužilaštva HNK.

Navodi se dalje da je osumnjičeni je 1.08.2023. godine po lišenju slobode od strane policijskih službenika PU Konjic zadržan 24 sata, a potom po Naredbi tužilaštva zadržan još 24 sata, u kojem roku je osumnjičeni ispitan, te je pribavljena određena dokumentacija od Policijske uprave Konjic.

Planirano ponovno saslušanje svjedokinje

- S obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za predlaganje pritvora prema osumnjičenom, istraga u ovom predmetu je nastavljena u redovnoj proceduri. Također, Tužilaštvo HNK u saradnji sa PU Konjic provodi sve planirane istražne mjere i radnje u cilju utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja u navedenom slučaju, te je postupajuća tužiteljica naložila provođenje medicinskog vještačenja po vještaku medicinske struke, kao i vještačenje CD – video zapisa snimka sa lica mjesta, te je planirano ponovno saslušanje svjedokinje-oštećene i svjedoka, kao i osumnjičenog u Tužilaštvu - navodi se u saopćenju.

Dodaju se da će po potrebi, Tužilaštvo poduzeti i druge istražne radnje za kojima se ukaže potreba, te će po završetku istrage i prikupljanja svih dokaza donijeti tužiteljsku odluku u ovom predmetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.