ŽALBA NA ODLUKU

Tužilaštvo ZHK ponovo će tražiti pritvor za Denisa Buntića

Uprkos jezivom snimku nasilja nad suprugom Općinski sud u Ljubuškom odredio, tek, mjere zabrane

Denis Buntić. Pick Szeged

Meliha Smajkic

25.9.2023

Iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona danas su potvrdili da će uložiti žalbu na odluku Općinskog suda u Ljubuškom, čiji je sudija za prethodni postupak, odbio prijedlog za određivanje pritvora prema osumnjičenom Denisu Buntiću (41).

Podsjetili su da se D.B. stavlja na teret da je počinio krivično djelo Nasilje u porodici iz čl. 222. st. 2. i st. 4. u vezi sa st. 1. KZ F BiH u stjecaju sa krivičnim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH.

Kao razloge za određivanje pritvora iz Tužilaštva ZHK su navodili opravdanu bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati krivični postupak utjecajem na iste i opravdane bojazni da će ponoviti krivična djela koja mu se stavljaju na teret.

Uprkos tome što je Buntić pretukao svoju suprugu Klaru i to pred njihovom devetomjesečnom bebom, a o čemu je govorila u bolnoj ispovijesti za „Avaz“ i što je na ročištu u Sudu prezentiran jezivi audiosnimak nasilja koje je on u petak počinio nad svojom suprugom, kao i činjenicu da mu je u kući pronađen arsenal oružja, prijedlog za određivanje pritvora je odbijen.

Tome su, uvjerena je Klara Buntić, kumovale porodično-prijateljske veze, s obzirom na činjenicu da je Buntićeva majka dugogodišnja zaposlenica Općinskog suda u Ljubuškom. Također, kazala nam je da se njen muž nakon prijave svojim automobilom odvezao u PU Ljubuški!

Klara je apelirala preko brojnih medija u BiH i u Hrvatskoj tražeći zaštitu za sebe i dijete . Podsjetimo, Denis Buntić je bio poznati rukometaš i nekadašnji član hrvatske rukometne reprezentacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.