ZLOČIN U SUSJEDSTVU

Monstrumu koji je pijan nožem usmrtio suprugu bila izrečena mjera o sprečavanju nasilja u porodici

Protiv njega će policija podnijeti krivičnu prijavu zbog krivičnog djela ubistva i bit će priveden u Više javno tužilaštvo radi saslušanja

Zločin u Srbiji. Anadolija

S. S. / Nova.rs

1.10.2023

Draganu S. (61), koji je u petak uvečer oko 21 sat ubio suprugu Dušanku S. (55) u selu Repince kod Vladičinog Hana u Srbiji, prema saznanjima portala Nova.rs, prije oko godinu dana izrečena je mjera zakona o sprečavanju nasilja u porodici.

Prema nezvaničnim saznanjima portala Nova.rs, Dragana S. supruga nikada ranije nije prijavila za nasilje u porodici, ali je osumnjičenog prije oko godinu dana prijavio zet, nakon čega mu je izrečena mjera po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici.

Ubistvo se desilo u kući kada je Dragan S. u alkoholisanom stanju, prema nezvaničnim informacijama, nožem ubo u vrat svoju suprugu. Dragan S. je nekada radio u fabrici „Fopa“ koja je u tranziciji propala, a Dušanka je bila zaposlena kao čistačica u Domu zdravlja u Vladičinom Hanu.

Prema navodima iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju, Dragan S. je pronađen na mjestu izvršenja ubistva, odmah je uhapšen i određeno mu je zadržavanje.

Protiv njega će policija podnijeti krivičnu prijavu zbog krivičnog djela ubistva i bit će priveden u Više javno tužilaštvo radi saslušanja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.