POTVRĐENO IZ MUP-A TK

Nesreća u Tuzli: Poginula jedna osoba, policija na terenu

U ulici Nikole Tesle u Tuzli (koja spaja južnu sa sjevernom saobraćajnicom) se dogodila nesreća u kojoj je učestvovao autobus javnog prevoza

Sa mjesta nesreće. Avaz

E. Ć.

27.10.2023

U Tuzli je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je stradala jedna osoba.

Kako je rekla portparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić, u nesreći je učestvovao autobus, a stradali je vjerovatno vozač autobusa, ali identitet još uvijek nije utvrđen.

- Dana 27.10.2023 godine, oko 16,50 sati PS Zapad prijavljeno je od strane SHMP Doma zdravlja Tuzla da se u ulici Nikole Tesle u Tuzli ( koja spaja južnu sa sjevernom saobraćajnicom) dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovao autobus javnog prevoznika GIPS d.d. Tuzla. 

Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici PS Zapad, a ljekar mrtvozornik je na mjestu događaja konstatovao smrt jednog lica, najvjerovatnije vozača autobusa čiji identitet još uvijek nije utvrđen. Također se na licu mjesta nalaze dežurni Tužilac KTTK-a, koji rukovodi uviđajem, kao i uviđajna ekipa OKP PU Tuzla. 

Uviđaj je u toku, te se po nalogu i pod nadzorom Tužioca preduzimaju sve potrebne mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima se dogodila ova saobraćajna nezgoda. 

Saobraćaj na navedenoj dionici puta je u potpunosti obustavljen do okončanja uviđaja - poručila je portparolka Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.