AKCIJA MUP-A RS

Na Jahorini uhapšen Mladen Samardžija, jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca

Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju

Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe "Škaljarskog klana" Jovana Vukotića. ENFAST

H. J. I.

11.12.2023

Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženiji bjegunaca Evropske unije, uhapšen je danas u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske. 

Kako saznaje ATV, Samardžija je uhapšen na Jahorini zbog sumnje da je umiješan u trgovinu narkoticima.

Raspisana potjernica

Inače, on se već duže vrijeme nalazi u bjekstvu od slovenskog pravosuđa, budući da je za njim raspisana potjernica zbog umiješanosti u organizovani kriminal.

Potjernica je dostupna na sajtu policije Slovenije, a nalazi se i na listi 50 najtraženiji bjegunaca Evropske unije na stranici eumostwanted.eu. Potražuje zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima.

Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenski mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u avgustu 2020. bio meta prikrivenih istražilaca slovenske policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Gotovo 60.000 eura u kešu

Inače, Samardžija je i prošle godine hapšen na Palama, kada su mu u vozilu pronađeni 58.400 eura u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno s automobilom privremeno oduzeti. I tada je bilo poznato da se radi o jednom od najtraženijih bjegunaca, ali je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Također, Samardžija je u medijima spominjan i kao kum vođe "Škaljarskog klana" Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.