HRVATSKA

Nesvakidašnja situacija u Zagrebu: Djevojke se napile i pravile haos, jedna tokom privođenja izgrizla policajca

Narušavale su javni red i mir u vidno alkoholisanom stanju

Nesvakidašnja situacija u Zagrebu. Facebook

H. J. I.

13.2.2024

Policija je završila istragu nad djevojkama starim 24 i 23 godine zbog sumnje da je starija počinila krivično djelo napada na službenu osobu, a obje su pritom remetile javni red i mir.

Kako je danas saopštila policija, one su u nedjelju u oko 6.35 sati u hotelu u Zagrebu, na Trnju, narušavale javni red i mir u vidno alkoholisanom stanju, pa je hotelsko osoblje moralo da pozove policiju.

Prilikom vožnje u službenom policijskom vozilu, starija djevojka je sa zadnjeg sjedišta krenula rukama prema vratu policajca koji je vozio, u čemu je spriječena od drugog policijskog službenika koji je stavio ruku ispred nje pošto je sjedio pored nje na tom sjedištu.

- Odmah potom djevojka je policijskog službenika nekoliko puta ugrizla za ruku, na šta je drugi policijski službenik zaustavio automobil i nad osumnjičenom upotrebio sredstva prisile, fizičku snagu i sredstva za vezivanje, radi odbijanja napada. Policijski službenik je lakše povrijeđen. Nakon dovršene istrage, osumnjičena je predata pritvorskom nadzorniku - rekli su u policiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.