"AVAZ" NA LICU MJESTA

Foto + video / Osumnjičeni za bacanje bombe na kuću Irfana Čengića predati Tužilaštvu KS

Dovode se u vezu i s aktiviranjem eksplozivne naprave u ulici Kreštalica

Privođenje osumnjičenih u Tužilaštvo KS. N. Šaljić / Avaz

3.4.2024

Tužilaštvu Kantona Sarajevo danas su predati Benjamin Aganovića i Mirza Hasanbegović koji su uhapšeni zbog sumnje da su bacili bombu na kuću načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića.

- Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, i u saradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine identifikovali su i lišili dvije osobe zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela – aktiviranja eksplozivne naprave u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Općine Stari Grad Irfana Čengića - navode iz MUP-a KS.

Oni se terete da su počinili krivično djelo izazivanje opće opasnosti (član 323. KZ FBiH). Oba se nalaze u službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističkoj obradi.

- Muškarci lišeni slobode dovode se u vezu i s izvršenjem krivičnog djela aktiviranja eksplozivne naprave u ulici Kreštalica, izvršeno dana 26.3.2024. godine. Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na dokumentovanju ovih krivičnih djela i rasvjetljavanju svih okolnosti njihovog počinjenja - saopćeno je iz MUP-a KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.