UHAPŠENE DVIJE OSOBE

Crnogorska policija upala u stanove članovima bandi: Pištolji, specijalna vozila, Rolex

Pretresi rađeni na području Bara, Ulicinja i Tivta

Oduzeto oružje. Mup Crne Gore

B. C.

1.5.2024

Službenici Uprave policije Crne Gore juče izvršili pretrese objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, kao i operativno interesantna i sa njima povezana lica, na nekoliko lokacija na teritoriji opština Bar, Ulcinj i Tivat, saopćeno je iz MUP-a Crne Gore. 

Sveukupne jučerašnje aktivnosti policije na jugu Crne Gore rezultirale su lišenjem slobode dvije osobe.

Kod Rusa zatečene dvije osobe

Prilikom preduzimanja radnje pretresa stana i drugih prostorija koje koristi Y.B. (69), ruski državljanin, u mjestu Komarno, opština Bar, u istom su zatečena dva lica – S.L. (32) i V.T. (49).

Kod S.L. policija je pronašla dva pištolja u ilegalnom posjedu i on je po nalogu tužioca lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Ovom prilikom je radi detaljnijih provjera privremeno oduzeto specijalno vozilo marke Toyota Land Cruiser 300, kao i ručni sat marke Rolex.

Takođe, policija je u Ulcinju izvršila i pretres prostorija koje koristi N.K. (55) iz Savezne Republike Njemačke, sa privremenim boravkom u Ulcinju.

Tokom vršenja pretresa, u posebno izgrađenom skrivenom sefu, pronađena su dva komada vatrenog oružja, brušenog fabričkog broja, oba marke CZ, model M70, kalibra 7,65 mm, kao i 32 komada pištoljske municije istog kalibra.

Sa događajem je upoznat tužilac koji će se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji krivičnog djela.

Osim toga, prilikom ovog pretresa, u navedenom stambenom objektu zatečeno je lice E.R. (29) iz Berana, kod kojeg je pronađeno manje pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana, te će protiv njega biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Četiri manja pakovanja kokaina

U nastavku pojačanih aktivnosti, policija je izvršila i pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.B. (19) u Tivtu kada su policijski službenici pronašli i oduzeli četiri manja pakovanja sa sadržajem praškaste bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain. B.B. je po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

U Tivtu je policija lišila slobode i tri osobe kod kojih su pronađene manje količine opojne droge marihuana i procesuirala ih zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

Službenici Uprave policije nastavljaju odlučnu borbu i intenzivne aktivnosti na svim nivoima, u cilju sprečavanja, otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela i stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta za građane na teritoriji Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.