ALARMANTNO

Ceste u Bosni i Hercegovini odnose živote: Šestero mrtvih za sedam dana

Trudnica poginula u Kotor-Varoši, dječak u Derventi, motociklista u Čapljini, pješaci u Maglaju i Zavidovićima. Vozaču Mercedesa nije bilo spasa

Saobraćajne nesreće u BiH. Facebook

5.5.2024

Stravične nesreće se gotovo svakodnevno dešavaju na cestama širom BiH. Tako je za sedam dana šest osoba smrtno stradalo, među kojima su bili trudnica i 12-godišnjak.

Posljednji slučaj desio se 3. maja u Zavidovićima, gdje je u krugu gradilišta u ulici Stjepana Radića poginula pješakinja B. J. iz Zavidovića.

Odvoženje automobila u kojem je nastradala trudnica. Nezavisne novine

Vozio unazad

Nesreća se desila u 11.10 sati, kada je kamion Man, kojim je upravljao F. A. iz Zavidovića, krećući se unazad pregazio pješakinju. Ljekari Doma zdravlja mogli su samo konstatirati smrt, a uviđaj su obavili tužilac, policija i inspektor zaštite na radu.

U jednom danu, tačnije 2. maja, u Republici Srpskoj nastradali su trudnica i dječak.

Trudnica Sabina Tufekčić (28) poginula je prilikom slijetanja Peugeota 307 u Kotor-Varoši. Nesreća se desila oko 13 sati, a teške tjelesne povrede zadobila je vozačica Sandra Narić (21) iz Kotor-Varoši koja je prevezena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.

Motocikl na mjestu nesreće u Čapljini. Facebook

Istog dana, 2. maja, u 8.15 sati dječak D. Đ. (12) iz Dervente poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Živinicama, a njegov otac S. Đ. je teško povrijeđen.

Nesreća se desila na putu Derventa – Doboj, a u njoj su učestvovali S. Đ., koji je vozio Fiat, te M. T. iz Modriče, koji je upravljao teretnim vozilom.

Stradali dječak bio je član Fudbalskog kluba Tekstilac iz Dervente, koji su se od njega oprostili na Facebooku.

- Putujući iz Sočanice s ocem na utakmicu omladinske selekcije, smrtno je nastradao u dresu voljenog Tekstilca - naveli su iz kluba.

Vozač Mercedesa sletio s ceste. Facebook

Uhapšen vozač

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Liješnica kod Maglaja 29. aprila poginuo je pješak O. A. (84) iz Zavidovića. Njega je u 20.20 sati udario automobil Fiat, kojim je upravljao O. A (24) iz Maglaja.

Policija je nakon uviđaja uhapsila vozača Fiata O. A. zbog teškog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog prometa.

Motociklista I. Š. smrtno je stradao u Čapljini 28. aprila nakon sudara s BMW-om. Vozilom Hitne pomoći Čapljina motociklista je prebačen u Mostar, ali je od zadobivenih povreda preminuo.

Potpuno smrskano vozilo. Facebook

Smrskano vozilo

Vozač A. F. iz Žepča preminuo je 27. aprila od posljedica povreda koje je zadobio kada je automobil Mercedes kojim je upravljao sletio s kolovoza u mjestu Vrbaška kod Bosanske Gradiške. Nesreća se desila u 15.20 sati, kada je prijavljeno da je automobil sletio s kolovoza. Vozilo je bilo potpuno smrskano.

Policija za svaku nesreću utvrđuje okolnosti pod kojima su se desile. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.