NASILNIČKO PONAŠANJE

Oglasila se policija povodom sinoćnje drame u Tuzli i hapšenja Elvisa Selimovića

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužiocu

Selimović skinuo odjeću. Avaz

B. C.

9.6.2024

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona oglasili su se povodom sinoćnje drame u Tuzli, a koja je rezultirala hapšenjem Elvisa Selimovića koji je ispalio nekoliko hitaca iz pištolja, slupao dva vozila i potom se dao u bijeg.

- PS Zapad/PU Tuzla je 08.06.2024.godine, oko 19,45 sati zaprimila više prijava građana iz naselja Miladijeu Tuzli, u kojima se ukazivalo da je jedno lice iz istog naselja, na različite načine, pa čak i upravljajući vozilom, (kojom prilikom je oštećeno jedno vozilo) uznemirilo građane. S tim u vezi policijski službenici Uprave policije MUP TK-a su poduzimajući određene mjere i radnje, identifikovali lice koje se dovodi u vezu s ovim događajem, a radi se o E.S.(1982) iz Tuzle. Oko 22,45 sati, E.S. je pronađen i stavljen pod kontrolu, nakon čega mu je oduzeta sloboda zbog KD iz člana 362 KZ F BiH - Nasilničko ponašanje. 

Sve potrebne mjere i radnje poduzimaju se po uputama dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, a nakon kriminalističke obrade isti će u skladu sa ZKP F BiH biti predat postupajućem tužiocu na dalje nadležno postupanje- saopćila je Adnana Sprečić, portparol MUP-a TK. 

Kako je „Avaz“ pisao potraga za Selimovićem je trajala nekoliko sati, a zbog toga je bio blokiran i grad. Selimović je, kako saznajemo, pokušao da se sakrije u žbunje. On se skinuo go odmah nakon bijega, ali su ga specijalci pronašli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.