"AVAZ" SAZNAJE

Detalji tragedije na Jablaničkom jezeru: Dva brata upala u vodu, čuvar spasio jednog, 16-godišnjaka nije uspio

Porodica iz Saudijske Arabije ljetovala u BiH

Ronioci izvukli tijelo. GSS Prenj

Meliha Smajkic

19.6.2024

Nakon tragedije koja se sinoć oko 20 sati dogodila na Jablaničkom jezeru kada se u mjestu Radešine utopio 16-godišnjak, iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su potvrdili da je riječ o A.E.S., državljaninu Saudijske Arabije.

Smrt nastupila utapanjem

-U 21.30 sati tijelo su pronašli ronioci GSS Prenj i izvukli iz vode-rečeno je iz MUP-a HNK.

Na licu mjesta je obavljen uviđaj kojem je prisustvovao dežurni tužilac Tužilaštva HNK-Područnog ureda Konjic, a mrtvozornik je konstatovao da je smrt nastupila utapanjem.

Kako nam je rečeno iz Tužilaštva HNK, dječak je sa svojim roditeljima, braćom i sestrama boravio u tom mjestu, a utopio se pod nesretnim okolnostima.

U vrijeme tragedije roditelji su bili u blizini, a 16-godišnjak i jedan od njegove braće su tokom igre, dok su se nalazili na jednom pontonu upali u vodu s visine od oko pola metra. Ostala djeca koja su, također, bila s njima počela su vriskati i zvati upomoć, a prvi je pohitao radnik na osiguranju i održavanju koji je odmah skočio i uspio spasiti jednog dječaka.

Djeca bili neplivači

Nažalost, 16-godišnjaku nije uspio pomoći. 

Saznajemo da su djeca bili neplivači.

Podsjetimo, sinoć kasno su iz GSS Prenj objavili da su tijelo nesretnog dječaka iz drugog zarona uspjeli pronaći na dubini od pet metara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.