DIJASPORA

Edin Hadžipašić promovira novi CD: Kebina i kemalova podrška

Piše: B. Š.

11.10.2017

Edin Hadžipašić, poznati biznismen iz Njemačke, ponosni Krajišnik, završio je kompletiranje prvog CD-a. Pored privatnog biznisa kojim se bavi, uz to što radnu snagu dovodi iz BiH i time pomaže mladim ljudima koji u vlastitoj domovini nemaju posla da dođu u Njemačku i započnu novi život, Edin ima vremena i za svoju drugu veliku ljubav, a to je muzika. Edinova prva jedna i jedina velika ljubav je njegova supruga Adelina kojoj je i posvetio ovaj CD, a kojeg je i nazvao po njoj „Za Adelinu“.

-Mislim da sam ovom pjesmom konačno zaokružio album. Znao sam da mi nedostaje „ono nešto“, a to nešto je upravo bila pjesma „Za Adelinu“. Toj ženi ne mogu da kažem koliko je volim i cijenim. Ona je moja pokretačka snaga u svim sferama mog života i ovo je samo jedan dio moje zahvalnosti i ljubavi prema njoj. Ja sam pisao tekst pjesme i ona je nastala iz srca. Muzički sam je doradio i završio u studiju Džeme Novakovića, a veliku zahvalnost dugujem i prije svega mom prijatelju i menadžeru Hilmi Peljti, kao i mladom i talentiranom kamermanu Saniju Fejzagiću koji je dobro uradio video za naslovnu pjesmu. Na pjesmi je radio i poznati muzičar, bubnjar i pjevač Mirzad Pervanić Migos. Što se tiče televizije za promociju CD i ovaj put bit će zadužena Produkcija Hayat – ispričao nam je Hadžipašić.




U subotu 14. oktobra u gradiću Hauntel /Werda u blizini Fulde održat će se promocija Edinovog prvog CD-a, a kao gosti na promociji će se pojaviti Edinove starije i popularne kolege Dragan Kojić Keba i Kemal Malovčić, kao i humorista „Meca Cazin“. Za promociju je zadužen menadžer Peljto.

-On je pjevač vanserijskog glasa. Siguran sam da ce ovim CD i pjesmama na njima Edin zadati domaći zadatak mnogim samozvanim pjevačima - rekao nam je Peljto. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.