NEPOGODE

Austrija i južna Njemačka zametene, a danas novih pola metra snijega

U Bavarskoj poginuo dječak

Rekordne količine snijega. AFP

index.hr

11.1.2019

Rekordne količine snijega i dalje ugrožavaju svakodnevicu u velikim dijelovima Austrije, Njemačke i Češke, a meteorolozi za kraj sedmice najavljuju nove padavine.

Od vikenda je u samo u Austriji u nesrećama uzrokovanim velikim količinama snijega poginulo sedam osoba.

U Bavarskoj dječaka ubilo stablo

U Bavarskoj je u četvrtak jedan devetogodišnjak izgubio život nakon što se na njega pod težinom snijega srušilo stablo. U utorak je jedan penzioner poginuo nakon pada s krova s kojeg je htio očistiti snijeg.

Meteorolozi su za Austriju samo za danas najavili nove padavine s više od pola metra novog snijega. Najviši stepen opasnosti od lavina proglašen je u Štajerskoj i Gornjoj Austriji. 

U noći sa srijede na četvrtak stotine vozača su satima bile zametene na autoputevima na jugu Njemačke. 

Kod Minhena proglašeno stanje prirodne katastrofe

Prema saopćenju policije, posebne probleme stvaraju teretna vozila koja zbog nedostatka zimske opreme blokiraju promet i prolazak grtalica.

Snijeg je, osim Bavarske, pao i u dijelovima istočnonjemačke savezne pokrajine Saske. U gradu Čemnicu gradske vlasti su do daljnjeg obustavile ukope na lokalnom groblju zbog velike količine novog snijega. 

U dijelovima Češke, oko grada Jabloneca, proglašeno je vanredno stanje, a zatvoreni su i granični prijelazi prema Poljskoj u tom dijelu zemlje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.