SAD

Više radnika Tesle pozitivno na koronavirus, ali to nije jedini problem za Maska

Mask je zaposlenicima poslao mail u kojem objašnjava kako su se pojavili problemi u proizvodnji Modela Y, ključnog vozila za Teslu

Mask: Nisu mu se ostvarili planovi. Agencije

S.K./Avaz.ba

10.6.2020

Situacija s koronavirusom, kako piše CNN, ne razvija se baš najbolje za Elona Maska(Musk) i njegovu tvornicu u Kaliforniji.

Mask je prošlog mjeseca zaprijetio da će otvoriti glavni Teslin pogon u Kaliforniji unatoč karantinu i zabranama. Rekao je da će, ako mu ne dozvole povratak radnika, preseliti sjedište tvrtke u Nevadu. Tvornica zapošljava više od 10.000 radnika i proizvodi oko 415.000 automobila svake godine.

Mask je inače žestoki kritičar strogih mjera koje su diljem svijeta uvedene u jeku epidemije. Naveo je da će to prouzrokovati veliku štetu, ne samo Tesli već mnogim kompanijama. 

- To je fašistički. To nije demokratski - rekao je krajem aprila Mask. 

Njegova tvornica je opet počela sa radom, a kako Washington Post, najmanje dva radnika su zaražena koronavirusom. Iz Tesle zasad nema komentara o tim navodima. Post piše da dvojica radnika koji imaju koronavirus nisu došli na posao te da su svi koji su bili s njima u kontaktu u obaveznom 14-dnevnom karantinu. a.

Mask: Tvrdio da je karantin nedemokratska mjera. Agencije

Ali, koronavirus nije jedini problem za Teslu. Kako piše CNN, Mask je zaposlenicima poslao mail u kojem objašnjava kako su se pojavili problemi u proizvodnji Modela Y, ključnog vozila za Teslu za kojeg se očekivalo da će postati najprodavaniji model dosad.

U mailu stoji kako su kod brojnih Modela Y otkriveni problemi i potrebno je napraviti "značajne popravke". 

- Jako je važno da ubrzamo proizvodnju Modela Y i smanjimo potrebu za dodatnim popravcima. Morate znati da je to za Teslu sada ključno - napisao je Mask.

Dodao je da ostala tri modela, Model S, Model X i Model 3, nisu imali takvih problem.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.