NOVA PRAVILA

Nakon Srbije, bh. građanima potreban negativan PCR test i za odlazak u Tursku

Svi putnici koji dolaze zračnim putem od ponoći 27. decembra 2020. prilikom ulaska u Tursku trebat će negativan PCR test ne stariji od 72 sata

Za posjete Istanbulu potreban PCR test. Arhiv

G. M. / Anadolija

26.12.2020

Zbog pogoršane epidemiološke situacije uzrokovane pojavom koronavirusa u mnogim zemljama, putnicima iz inostranstva bit će potreban negativan PCR test prilikom ulaska u Tursku, javlja Anadolu Agency (AA).

Svi putnici koji dolaze zračnim putem od ponoći 27. decembra 2020. prilikom ulaska u Tursku trebat će negativan PCR test ne stariji od 72 sata.

Putnici koji ne budu imali negativan PCR test bit će u karantinu na adresi koju su prijavili (dom, hotel itd.). Oni koji ne budu prijavili adresu u Turskoj, bit će u karantinu na mjestima koje odredi Ministarstvo zdravstva.

Putnici će na sedmi dan karantina biti testirani. Karantin će biti ukinut za one koji dobiju negativne rezultate. Putnici s pozitivnim rezultatima će biti tretirani u skladu s uputama Ministarstva zdravstva.

Mjere ostaju na snazi do 1. marta 2021.

Informaciju o obaveznom negativnom PCR testu potvrdio je i direktor nacionalne aviokompanije „Turkish Airlines“ Bilal Eksi.

- U okviru borbe protiv Covida-19, na zahtjev Ministarstva zdravstva, od 28. decembra, svim putnicima koji zračnim putem dolaze u Tursku, bit će potreban negativan PCR test ne stariji od 72 sata prije ukrcavanja - napisao je Eksi.

Podsjetimo da je Vlada Srbije prošle sedmice odlučila da će za dolazak putnika iz inostranstva u tu zemlju biti potreban negativan PCR test.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.