KRVOPROLIĆE U ATLANTI

Pokolj u salonima za masažu: U pucnjavama na tri različita mjesta ubijeno osam osoba

Sumnja se da je napade izvela jedna osoba

A. Ka. / Jutarnji list

17.3.2021

S lica mjesta: Policija uhapsila osumnjičenog - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Najmanje je osmero ljudi ubijeno u tr pucnjave u utorak u salonima za masažu u Atlanti i u obližnjem gradu, objavili su američki mediji. Zasad nije utvrđeno jesu li ta tri događaja povezana.

Žrtve i žene

Prva pucnjava u kojoj su četiri osobe ubijene i dvije ranjene, dogodila se u utorak poslijepodne u salonu za masažu pedesetak kilometara od Atlante, najvećeg grada u saveznoj državi Džordžiji (Georgija), na jugoistoku Sjedinjenih Američkih Država, rekao je portparol policije okruga Cherokee, prenosi mreža CNN.

Nedugo zatim, u još dvije pucnjave ubijene su četiri osobe u dva salona za masažu u Atlanti, saopćila je policija u tome gradu, prenosi ista mreža.


Četiri žrtve druge dvije pucnjave su žene, navodno azijskog porijekla.

Policija Cherokeeja je preko Facebooka pozvala svjedoke da se jave i objavila snimku osumnjičenog u crnom automobilu.

Osumnjičeni, 21-godišnji Robert Aaron Long, uhapšen je u utorak navečer oko 240 kilometara južno od Atlante, piše dnevnik Atlanta Journal - Constitution.

Pregled videosnimka

- Velika je vjerovatnoća da je isti napadač učestvovao u sva tri napada na salone za masažu u Atlanti u kojima je ubio osmero ljudi, rekao je za AFP portparol policije u tom glavnom gradu Georgije i dodao:

- Nakon pregleda videosnimki istražitelji misle da postoji velika vjerovatnoća da je naš osumnjičeni napadač iz okruga Cherokeeja koji je u pritvoru - rekao je portparol, misleći pritom na Roberta Aarona Longa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.