PREMIJERA SERIJE

Monika Levinski ekranizirala aferu koja je uzdrmala svijet: Vidjet ćete drugačiju stranu Bila Klintona

Mislim da je veoma važno da zapamtimo da nikada nismo trebali da dođemo u situaciju u kojoj se nečiji pristanak dovodi u pitanje - rekla je Levinski u razgovoru za CNN

Levinski: Producent serije. Agencije

L. K. P.

6.10.2021


Gledaoci širom svijeta imaće priliku da od sutra gledaju seriju "Impeachment: American Crime Story", koja će ekranizovati poznati skandal "Klinton-Levinski". Ovim povodom oglasila se i Monika Levinski (Monica Lewinsky), producent serije, koja je juče rekla da je ponašanje bivšeg predsjednika SAD Bila Klintona (Bill Clinton) tokom skandala, koji mnogi smatraju jednim od najvećih ikada, bila u najmanju ruku neprimjerena.

- Mislim da je veoma važno da zapamtimo da nikada nismo trebali da dođemo u situaciju u kojoj se nečiji pristanak dovodi u pitanje - rekla je Levinski u razgovoru za CNN.

Ona je zatim dodala da je njena veza sa bivšim predsjednikom bila neprimjerena iz više razloga. Prvi razlog su njihove godine budući da je u vrijeme kada je njihova afera objelodanjena on imao 49, a ona svega 22 godine. Drugi razlog je sama priroda njihovih položaja, jer je on bio njen šef i jedan od najmoćnijih ljudi na svijetu, mada  prema njenim riječima, ona toga tada nije bila svjesna.



Bil Klinton i Monika Levinski. Agencije

Njihova priča je ponovo dospjela u centar interesovanja jer će posle više od 20 godina ova afera biti ekranizovana u seriji "Impeachment: American Crime Story" čiji je Levinski producent.


- Vidjet ćete novu stranu Bilove ličnosti i saznat ćete nove detalje koji do sada nisu otkriveni - bila je misteriozna Levinski, samo nekoliko dana pred početak emitovanja serije.


Bivšeg predsjednika Klintona je godinama pratio ovaj skandal, a on se povremeno, kada nije mogao da izbjegne pitanja novinara, osvrtao na ovaj događaj. Posljednji put u javnosti na ovu temu govorio je 2018. godine kada su ga novinari pitali da li je nakon skandala ikada razgovarao sa njom.


- Ne, nisam nikada razgovarao sa njom. Više puta sam u javnosti istakao koliko mi je žao zbog svega, moje izvinjenje je bilo javno - rekao je tada Klinton.


Levinski je godinama živela pod budnim okom medija zbog skandala sa Klintonom, međutim nedavno je riješila da iskoristi svoju popularnost u prave svrhe i postane borac protiv zlostavljanja na internetu.


Ona je novinaru CNN rekla da kampanje na društvenim mrežama moraju da urade mnogo više kako bi se zaustavilo nasilje na društvenim rmežama.


- Znam da se velike internet korporacije trude da zaustave nasilje, ali moraju mnogo više da se potrude - rekla je Levinski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.