ZATEZANJE ODNOSA

Sjeverna Koreja potvrdila ispaljivanje projektila s podmorice, danas vanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a

Novi tip projektila ima naprednu kontrolu vodljivosti koja uključuje i bočnu pokretljivost kao i mogućnost obilaženja prepreka, a to će uveliko pomoći u podizanju odbrambene tehnologije naše zemlje na višu razinu

Sjeverna Koreja potvrdila kako je ispalila novi probni balistički projektil s podmornice. Agencije

N. Aj.

20.10.2021

Nakon što je Sjeverna Koreja potvrdila kako je ispalila novi probni balistički projektil s podmornice, za srijedu je sazvana vanredna sjednica Vijeća sigurnosti UN-a na zahtjev Velike Britanije i SAD, prenosi Hina.

Vojska Južne Koreje prijavila je kako je na svojoj istočnoj obali primijetila ispaljivanje probnog projektila sa sjevernokorejske podmornice.

Kako je javila sjevernokorejska državna novinska agencija KCNA, radi se o "novom tipu" balističkog projektila koji se može ispaliti s podmornice.

- Novi tip projektila ima naprednu kontrolu vodljivosti koja uključuje i bočnu pokretljivost kao i mogućnost obilaženja prepreka, a to će uveliko pomoći u podizanju odbrambene tehnologije naše zemlje na višu razinu kao i ojačati podvodnu operacijsku sposobnost naše mornarice - objavila je KCNA.

Ovi projektili imaju manji domet od ranije verzije, ali su tanji što znači kako ih se može uskladištiti više na svaku pojedinu podmornicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.