REKORDAN JEDNODNEVNI PAD

Zukerberg izgubio skoro 30 milijardi dolara, drastično opale i dionice Facebooka

Dionice kompanije, koja je nedavno promijenila ime u Meta Platforms, pale su za preko 24 posto i idu u korak s najvećim postotnim padom u svojoj historiji

Zukerberg: Bogatstvo spalo na 88 milijardi dolara. Twitter

E. Ć.

4.2.2022

Mark Zukerberg (Zuckerberg) izgubio je 29 milijardi dolara u neto vrijednosti u četvrtak pošto su dionice Meta Platforms Inc (FB.O) obilježile rekordan jednodnevni pad, piše "Reuters". 

S druge strane, njegov kolega milijarder Džef Bezos (Jeff Bezos) će dodati 20 milijardi dolara svom budžetu nakon Amazonove uspješne zarade, piše "Reuters".


Dionice kompanije, koja je nedavno promijenila ime u Meta Platforms, pale su za preko 24 posto i idu u korak s najvećim postotnim padom u svojoj historiji. Izbrisano je više od 219 milijardi dolara tržišne vrijednosti, najviše za bilo koju američku tvrtku u jednom danu, prema Dow Jones Market Data Group.  

Zukerbergovo bogatstvo je manje za 29 milijardi dolara, koje sada prema Forbesu iznosi oko 88 milijardi dolara, što je manje sa 114,4 milijarde prije pada.

Zukerbergov jednodnevni pad bogatstva među najvećim je ikada. Šef Tesle Elon Mask (Musk) je u novembru izgubio 35 milijardi dolara u jednom danu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.