SIRIJA

Hapšenjem četvero terorista spriječen višestruki bombaški napad u Afrinu

Operacija je završena hapšenjem četvero terorista, uključujući jednu ženu, i zapljenom 13 kilograma eksploziva C4 i četiri samoubilačka prsluka kontrolisana mobilnim telefonom

Spriječeno je izvođenje višestrukog terorističkog napada. Agencije

N. Aj. / Anadolija

9.2.2022

Hapšenjem četvero terorista PKK/YPG-a u sjeverozapadnom sirijskom gradu Afrinu spriječeno je izvođenje višestrukog terorističkog napada, javlja Anadolu Agency (AA).

Generalna direkcija za sigurnost saopćila je da su obavještajne snage Operativne grupe za Siriju u Afrinu, koje rade u koordinaciji s policijom u južnoj turskoj provinciji Hatay, uhvatile teroriste povezane s YPG-om, sirijskim ogrankom terorističke grupe PKK.

Operacija je završena hapšenjem četvero terorista, uključujući jednu ženu, i zapljenom 13 kilograma eksploziva C4 i četiri samoubilačka prsluka kontrolisana mobilnim telefonom.

Uporedo s tim, uhapšena je i osoba koja je priznala da je snimao fotografije u Afrinu kako bi ih prodao teroristima.

PKK je separatistička organizacija koja se nalazi na listi terorističkih grupa u Turskoj, Europskoj uniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Tokom višedecenijske terorističke kampanje protiv Turske, teroristi PKK-a ubili su najmanje 40.000 ljudi. Na sjeveru Sirije djeluje PKK-ov ogranak YPG.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.