AMERIČKI PREDSJEDNIK

Bajden poručio Amerikancima da odu iz Ukrajine: Kada Amerikanci i Rusi počnu pucati jedni na druge, govorimo o svjetskom ratu

Ovdje nemamo posla s nekom terorističkom organizacijom. Ovdje se radi o jednoj od najvećih vojski na svijetu. To je itekako velika razlika i situacija bi vrlo brzo mogla podivljati, kazao je

Džo Bajden. Twitter

E. Ć.

11.2.2022

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) poručio je Amerikancima u Ukrajini da odmah napuste zemlju jer "bi situacija u regiji vrlo brzo mogla podivljati".



Amerikanci bi trebali odmah otići iz Ukrajine

- Američki državljani trebali bi odmah otići iz Ukrajine, rekao je Bajden u intervjuu koji je dao za "NBC", a čije isječke je prenio "CNN".

Bajden je, govoreći o sve napetijoj situaciji na granici s Ukrajinom, gdje Rusija već sedmicama gomila trupe i vojnu tehniku, američki predsjednik rekao:

- Ovdje nemamo posla s nekom terorističkom organizacijom. Ovdje se radi o jednoj od najvećih vojski na svijetu. To je itekako velika razlika i situacija bi vrlo brzo mogla podivljati.

Putin je dovoljno pametan

Bajden je dodao trenutno nije riječ o situaciji koja bi ga natjerala da pošalje američke trupe da spašavaju Amerikance koji žele izaći iz Ukrajine, ali je ipak dodao:

- Kada Amerikanci i Rusi počnu pucati jedni na druge, govorimo o svjetskom ratu. Ako je ruski predsjednik Putin dovoljno nesmotren da uđe u Ukrajinu, dovoljno je i pametan da ne povuče potez koji bi se negativno odrazio na američke državljane - rekao je Bajden.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.