MINISTARSTVO

Ruski vojnici se vraćaju sa Krima po završetku vojnih vježbi

Zračne snage i jedinice Istočne vojne oblasti ostale su u Bjelorusiji zbog posljednje faze

Vojne snage. AGENCIJE

A. O. / RIA Novosti

16.2.2022

Rusko ministarstvo odbrane izjavilo je u srijedu da se jedinice Južne vojne oblasti vraćaju u kasarne nakon što su bile raspoređene u Krimu zbog vojnih vježbi, prenosi ruska agencija Ria Novosti.

Bataljon, zajedno sa vojnom opremom i jedinicama je prešao krimski most u povratku u baze nakon što završetka vojne vježbe, navodi se u dopisu iz ministarstva.


Specijalni vagoni

Oklopna vozila – tenkovi, transporteri, pješadijska borna vozila, samohodne haubice kao i druga oprema natovareni su na specijalne vagone. Ria novosti navodi i da su po dolasku na odredišta, vozila propremljena za drugu fazi treninga.

O povratku vojnika Južne vojne oblasti u bazu se znalo u utorak, a raniji izvještaji navode da su se snage raspoređene na Krimu sastojale od taktičkih jedinica kombinovanih vojnih formata.


Poligoni za trening

Navodna vojna vježba se održavala na teritoriji koja pokriva 15 poligona za trening u zoni odgovornosti Juzne vojne oblasti.

Ruska agencija također navodi kako je predstavnik ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov jučer izjavio da su se jedinice uključene u vojne igre u Bjelorusiji povukle u svoje stalne baze.

Zračne snage i jedinice Istočne vojne oblasti ostale su u Bjelorusiji zbog posljednje faze igara pod nazovim “Državna unija” ali po navorima Ria novosti i preostale trupe će se povući u svoje baze nakon 20. februara, pišu RIA Novosti. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.