TRAGEDIJA

U sudaru turističkog autobusa i kamiona u Egiptu poginulo najmanje 14 osoba

Nesreća se dogodila se pet dana nakon što je autobus sletio na autoputu u blizini Crvenog mora, pri čemu su poginule tri osobe među kojima dva turista iz Poljske

Najmanje 14 osoba je povrijeđeno. Ilustracija

E. Ć. / Anadolija

13.4.2022

Najmanje 14 osoba, uključujući osam Francuza i šest Belgijanca, poginulo je kada se turistički autobus sudario sa kamionom na autoputu u južnom Egiptu nakon čega se zapalio, javlja Anadolu Agency (AA).

Lokalne vlasti saopćile su da se nesreća se dogodila oko 55 kilometara južno od drevnog grada Luksora, dok su putovali prema hramovima Esne na zapadnoj obali rijeke Nil.

- U nesreći je poginulo pet Egipćana. Najmanje 14 osoba je povrijeđeno, uključujući osam iz Francuske i šest iz Belgije - navodi se u saopćenju i dodaje da uzrok nesreće nije odmah bio poznat.

Guverner provincije Asvan Ašraf Atija (Aswan Ashraf Attia) rekao je da su povrijeđeni prebačeni u bolnice i da su u stabilnom stanju. Nesreća se dogodila se pet dana nakon što je autobus sletio na autoputu u blizini Crvenog mora, pri čemu su poginule tri osobe među kojima dva turista iz Poljske.

Smrtonosne saobraćajne nesreće svake godine odnesu hiljade života u Egiptu, koji ima lošu bezbjednost u saobraćaju. Glavni uzroci nesreća i sudara uglavnom su prebrza vožnja i loše ceste.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.