AMERIČKI PREDSJEDNIK

Bajden napravio novi gaf: Republikanci propituju njegove kognitivne sposobnosti

Predsjednik (79) je prije ovog fijaska rekao kako je bio "redovni profesor'' na Sveučilištu u Pensilvaniji iako nikada nije predavao tamo

Džo Bajden prilikom rukovanja sa "zrakom". SCREENSHOT: TWITTER

S. S.

15.4.2022

Predsjednik SAD-a Džo Bajden (Joe Biden) ponovno je izgledao izgubljeno nakon što je završio govor o tekućoj krizi u opskrbi SAD-a, kada se okrenuo i ispružio ruku kao da se želi rukovati - ali na sceni nije bilo nikog drugog.

Predsjednik (79) je prije ovog fijaska rekao kako je bio "redovni profesor'' na Sveučilištu u Pensilvaniji iako nikada nije predavao tamo, što je još jedan gaf zbog kojeg republikanci dovode u pitanje njegove kognitivne sposobnosti.

Prošle sedmice, Bajden je izgledao dezorijentirano tokom događaja na kojem je bivši predsjednik Barak Obama (Barack) posjetio Bijelu kuću prvi put nakon što je napustio funkciju.

Na snimci s događaja u četvrtak vidi se kako Biden završava govor u Greensborou u Sjevernoj Karolini, okreće se, naizgled kao da nešto govori praznom prostoru ispred sebe i oponaša rukovanje. Potom se zbunjeno osvrće oko sebe i okreće leđa publici.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.