INDIANA

Optužen da je ubio suprugu, a pobijedio na izborima: Slavi iz zatvora

Nakon što je ženu ubio, njeno tijelo je stavio u auto i odvezao se do potoka udaljenog par kilometara od njihove kuće. Policija navodi da je tijelo mrtve žene bacio u potok s mosta

Endrju Vilhojt. AGENCIJE

S. S.

6.5.2022

Amerikanac iz Indiane optužen za ubistvo svoje supruge i bacanje njenog tijela u potok, pobijedio je na republikanskim izborima za gradski odbor. Pobjedu je ostvario iz zatvora.

Endru Vilhojt (Andrew Wilhoite) (40) dobio je 60 od ukupno 276 glasova za mjesto u gradskom odboru Klintona, pokazali su rezultati izbora u okrugu Bun.

Uhapšen krajem marta

Kako piše Guardian, Wilhojt je uhapšen krajem marta zbog sumnje na ubistvo 41-godišnje supruge Elizabet Niki Vilhojt (Elizabeth Nikki Wilhoite). Vlasti sumnjaju da ju je ubio udarcem u glavu s betonskom posudom za cvijeće. Vilhojt se od marta nalazi u zatvoru okruga Bun.

Nakon što je ženu ubio, njeno tijelo je stavio u auto i odvezao se do potoka udaljenog par kilometara od njihove kuće. Policija navodi da je tijelo mrtve žene bacio u potok s mosta. Nestanak Elizabet Wilhojt prijavljen je 25. marta nakon što nije došla na posao. 26. marta policija je pronašla Elizabetino tijelo u potoku.

Sudski zapisi pokazuju da je Elizabeth 17. marta podnijela zahtjev za razvod. Par je bio u braku 12 godina.

Svi su nevini dok se ne dokaže krivica

Suđenje Vilhojtu pred porotom je zakazano za 29. august, stoji u sudskim spisima. Ako bude osuđen za krivično djelo prije općih izbora 8. novembra, automatski će biti uklonjen s glasačkih listića.

- U našem pravnom sistemu, svaka je osoba nevina dok joj se ne dokaže krivica - rekao je Bred King, jedan od direktora izborne komisije Indiane.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.