HOROR U JEDNOJ ŠKOLI

Policija objavila detalje masakra u Teksasu: Napadač je ubijao svakog koga je vidio

Olivarez je rekao da su policajci počeli razbijati prozore kako bi pokušali evakuirati djecu i učitelje

Olivarez: Bio je zla osoba. Twitter

E. Ć.

25.5.2022

Glasnogovornik odjela teksaške policije za javnu sigurnost poručnik Kris Olivarez (Chris) otkrio je u razgovoru za NBC više detalja o masakru učenika u školi u Teksasu.

Olivarez je rekao da policija zna da je napadač Salvadore Ramos (18) upucao svoju nanu prije napada u školi. 

Pobjegao je vozilom te se nalazio blizu škole kad je policija dobila prvu dojavu o saobraćajnoj nesreći te naoružanom pojedincu koji ulazi u školu. U tom trenutku aktivirane su lokalna policija, policija koja čuva školu te državna policija, čiji službenici su prvi došli na mjesto događaja i čuli kako u učionicama odjekuju pucnjevi. Pokušali su ući u zgradu, a napadač je zapucao i pogodio nekoliko policajaca - otkrio je Olivarez.

Kazao je da su tada policajci počeli razbijati prozore kako bi pokušali evakuirati djecu i učitelje. Alvarez je istakao kako napadač nije imao nikakvog obzira prema ljudskim životima.

- Ono što znamo je to da je napadač uspio ući u učionicu i onda se zabarakadirao u njoj, poslije čega je počeo pucati u djecu i učitelja koji su bili u toj učionici. Pucao je u svakog koga je vidio, bio je potpuno zla osoba - istakao je Alvarez.

On je istakao da su došli i specijalci i federalni službenici, kao i lokalna i državna policija. Oni su na silu ušli u učionicu, a Ramos je tada zapucao na njih. U unakrsnoj vatri policajci su ubili napadača.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.