MULTIMILIJARDER

Ilon Mask na meti šala zbog izgleda: Bijel kao duh

Fotografije Maska u kupaćem kostimu izazvale su lavinu komentara

Ilon Mask. TWITTER

A. O.

19.7.2022

Poznati multimilijarder i osnivač Tesle Ilon Mask (Elon Musk) odmara u Grčkoj, a tokom svog odmora snimljen je kako se sunča na jahti i kupa u moru.

Fotografije Maska u kupaćem kostimu izazvale su lavinu komentara. Uslijedio je niz šala na konto njegovog izgleda, ali i blijedog tena, pa su tako korisnici na Twitteru postavljali njegove fotografiju uz emotikone, gifove i druge šale.



Mask je fotografisan bez majice kako se sunča na luksuznoj jahti na Mikonosu, u Grčkoj.

Zbog izuzetno bijelog tena, Elon je postao predmet ismijavanja, a u nizu tvitova korisnici ove društvene mreže upoređivali su ga s Casperom, krekerima, snješkom bijelićem pa čak i kuhanom piletinom.


Mask je na jedan Tweet i odgovorio. 

- Možda bih trebao češće skidati majicu - poručio je. 

Mask je otišao na odmor nakon što ga je kompanija Twitter prošle sedmice tužila kako bi primorala američki sud da okonča preuzimanje giganta društvenih medija za 44 milijarde dolara nakon sve glasnijih špekulacija da od dogovora neće biti ništa. Mask je u petak podnio aodnio apelaciju, suprotstavljajući se tako spomenutom zahtjevu Twittera.

- Twitterov iznenadni zahtjev nakon dva mjeseca 'prodavanja magle' je najnovija taktika da se istina o spam nalozima zataška dovoljno dugo - Mask je, između ostalog, naveo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.